Liste de municipalitates de Macedonia

De Wikipedia
Saltar a: navigation, serchar

Municipalitates (2004–hodie)[modificar | redacter fonte]

Region
(Pегион)

(Реден
броj
)
Municipality
(Општина)
HASC[1] Municipality Center
(Центар на Општината)
Area
(km²)[2]
Population
(2002)
Eastern
(Источен)

80px
39 Berovo (Берово) MK.BR Berovo (Берово) 597 13 941
28 Češinovo-Obleševo (Чешиново-Облешево) MK.CH Obleševo (Облешево) 133 7 490
26 30px Delčevo (Делчево) MK.DL Delčevo (Делчево) 423 17 505
29 Karbinci (Карбинци) MK.KB Karbinci (Карбинци) 231 4 012
24 30px Kočani (Кочани) MK.OC Kočani (Кочани) 357 38 092
32 Lozovo (Лозово) MK.LO Lozovo (Лозово) 166 2 858
25 Makedonska Kamenica (Македонска каменица) MK.MK Makedonska Kamenica (Македонска каменица) 189 8 110
38 Coat of arms of Pehčevo Municipality.svgPehčevo (Пехчево) MK.PH Pehčevo (Пехчево) 208 5 517
23 Probištip (Пробиштип) MK.PT Probištip (Пробиштип) 326 16 193
31 30px Štip (Штип) MK.ST Štip (Штип) 583 47 796
22 30pxSveti Nikole (Свети Николе) MK.SL Sveti Nikole (Свети Николе) 483 18 497
27 Vinica (Виница) MK.NI Vinica (Виница) 432 19 938
30 Zrnovci (Зрновци) MK.ZR Zrnovci (Зрновци) 52 3 264
Northeastern
(Североисточен)

80px
21 Kratovo (Кратово) MK.KY Kratovo (Кратово) 375 10 441
20 Kriva Palanka (Крива Паланка) MK.KZ Kriva Palanka (Крива Паланка) 482 20 820
17 30px Kumanovo (Куманово) MK.UM Kumanovo (Куманово) 432 105 484
7 Lipkovo (Липково) MK.LI Lipkovo (Липково) 270 27 058
19 Rankovce (Ранковце) MK.RN Rankovce (Ранковце) 240 4 144
18 Staro Nagoričane (Старо Нагоричане) MK.NA Staro Nagoričane (Старо Нагоричане) 515 4 840
Pelagonia
(Пелагониски)

80px
71 Bitola (Битола) MK.TL Bitola (Битола) 790 95 385
70 Demir Hisar (Демир Хисар) MK.DM Demir Hisar (Демир Хисар) 480 9 497
51 30pxDolneni (Долнени) MK.DE Dolneni (Долнени) 418 13 568
72 Krivogaštani (Кривогаштани) MK.KG Krivogaštani (Кривогаштани) 88 6 150
52 Krushevski grb.jpgKruševo (Крушево) MK.KS Kruševo (Крушево) 190 9 684
73 Mogila (Могила) MK.MG Mogila (Могила) 255 6 710
74 Novaci (Новаци) MK.NV Novaci (Новаци) 755 3 549
50 Prilep (Прилеп) MK.PP Prilep (Прилеп) 1 198 76 768
69 Resen (Ресен) MK.RE Resen (Ресен) 549 16 825
Polog
(Полошки)

80px
59 30pxBogovinje (Боговиње) MK.VJ Bogovinje (Боговиње) 141 28 997
12 Brvenica (Брвеница) MK.BN Brvenica (Брвеница) 164 15 855
60 30px Gostivar (Гостивар) MK.GT Gostivar (Гостивар) 375 81 042
9 Jegunovce (Јегуновце) MK.JG Jegunovce (Јегуновце) 174 10 790
61 Mavrovo and Rostuša (Маврово и Ростуша) MK.MR Rostuša (Ростуша) 856 8 618
10 30pxTearce (Теарце) MK.TR Tearce (Теарце) 137 22 454
11 30pxTetovo (Тетово) MK.ET Tetovo (Тетово) 262 86 580
2 30pxVrapčište (Врапчиште) MK.VH Vrapchiste (Врапчиште) 157 25 399
58 Želino (Желино) MK.ZE Želino (Желино) 201 24 390
Skopje
(Скопски)

80px
1 , 3 Coat of arms of Aerodrom Municipality, 2012-present.svg Aerodrom (Аеродром)[3] MK.AD Aerodrom (Аеродром) [4] 72 009
75 Coat of arms of Aračinovo Municipality.svg Aračinovo (Арачиново) MK.AR Aračinovo (Арачиново) 38 11 597
1 , 6 Coat of arms of Butel Municipality.svg Butel (Бутел)[5] MK.BU Butel (Бутел) [6] 36 154
1 , 4 Coat of arms of Čair Municipality.svg Čair (Чаир)[7] MK.CI Čair (Чаир) 53 64 773
1 , 1 Coat of arms of Centar Municipality, Macedonia.svg Centar (Центар)[8] MK.CE Centar (Центар) 9 45 412
8 Čučer-Sandevo (Чучер Сандево) MK.CS Čučer-Sandevo (Чучер Сандево) 215 8 493
1 , 2 MMCA(Gazi Baba).png Gazi Baba (Гази Баба)[9] MK.GB Gazi Baba (Гази Баба) 92 72 617
1 , 9 30px Gjorče Petrov (Ѓорче Петров)[10] MK.GP Gjorče Petrov (Ѓорче Петров) 63 41 634
6 MMCA(Ilinden).png Ilinden (Илинден) MK.IL Ilinden (Илинден) 97 15 894
1 , 8 MMCA(Karposh).png Karpoš (Карпош)[11] MK.KX Karpoš (Карпош) 21 59 666
1 , 5 Coat of arms of Kisela Voda Municipality.png Kisela Voda (Кисела Вода)[12] MK.VD Kisela Voda (Кисела Вода) 43 57 236
16 Petrovec (Петровец) MK.PE Petrovec (Петровец) 222 8 255
1 , 10 Coat of arms of Saraj Municipality.svgSaraj (Сарај)[13] MK.AJ Saraj (Сарај) 230 35 408
3 Sopište (Сопиште) MK.SS Sopište (Сопиште) 223 5 656
4 Studeničani (Студеничани) MK.SU Studeničani (Студеничани) 276 17 246
1 , 7 MMCA(Shuto Orizari).png Šuto Orizari (Шуто Оризари)[14] MK.SO Šuto Orizari (Шуто Оризари) 6 22 017
5 Zelenikovski grb.pngZelenikovo (Зелениково) MK.ZK Zelenikovo (Зелениково) 177 4 077
Southeastern
(Југоисточен)

80px
46 Bogdanci (Богданци) MK.BG Bogdanci (Богданци) 114 8 707
41 Coat of arms of Bosilovo Municipality.svg Bosilovo (Босилово) MK.BS Bosilovo (Босилово) 143 14 260
47 Gevgelija (Гевгелија) MK.GV Gevgelija (Гевгелија) 484 22 988
36 Konče (Конче) MK.KN Konče (Конче) 233 3 536
42 30px Novo Selo (Ново Село) MK.NS Novo Selo (Ново Село) 257 11 567
37 Radoviš (Радовиш) MK.RV Radoviš (Радовиш) 502 28 244
45 Star Dojran (Стар Дојран) MK.SD Dojran(Стар Дојран) 129 3 426
43 30px Strumica (Струмица) MK.RU Strumica (Струмица) 311 54 676
44 Valandovo (Валандово) MK.VA Valandovo (Валандово) 331 11 890
40 30pxVasilevo (Василево) MK.VL Vasilevo (Василево) 231 12 122
Southwestern
(Југозападен)

80px
63 Centar Župa (Центар Жупа) MK.CZ Centar Župa (Центар Жупа) 107 6 519
62 Debar (Дебар)[15] MK.DB Debar (Дебар) 85 19 542
67 Debarca (Дебарца) MK.DA Belčišta (Белчишта) 423 5 507
64 Drugovo (Другово) MK.DR Drugovo (Другово) 383 3 249
55 Coat of arms of Kičevo Municipality.png Kičevo (Кичево) MK.KH Kičevo (Кичево) 48 30 138
13 Makedonski Brod (Македонски Брод) MK.MD Makedonski Brod (Македонски Брод) 875 7 141
68 30px Ohrid (Охрид) MK.OD Ohrid (Охрид) 392 55 749
56 Oslomej (Осломеј) MK.OS Oslomej (Осломеј) 137 10 420
53 Plasnica (Пласница) MK.PN Plasnica (Пласница) 54 4 545
65 30pxStruga (Струга) MK.UG Struga (Струга) 469 63 376
66 Vevčani (Вевчани) MK.VV Vevčani (Вевчани) 35 2 433
54 Vraneštica (Вранештица) MK.VC Vraneštica (Вранештица) 109 1 322
57 Zajas (Зајас) MK.ZA Zajas (Зајас) 161 11 605
Vardar
(Вардарски)

80px
14 Čaška (Чашка) MK.CA Čaška (Чашка) 727 7 673
48 Demir kapiski grb.pngDemir Kapija (Демир Капија) MK.DK Demir Kapija (Демир Капија) 312 4 545
33 Gradsko (Градско) MK.GR Gradsko (Градско) 291 3 760
49 Kavadarci (Кавадарци) MK.AV Kavadarci (Кавадарци) 998 38 741
35 MMCA(Negotino).png Negotino (Неготино) MK.NG Negotino (Неготино) 414 19 212
34 MMCA(Rosoman).png Rosoman (Росоман) MK.RM Rosoman (Росоман) 133 4 141
15 30pxVeles (Велес) MK.VE Veles (Велес) 518 55 108
Republic
of
Macedonia
Subtotal 24 856 2 022 547
Total 25 713[16]