Liste de capital cité in Europa

De Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Li Liste de capital cité in Europa es un liste der capital cités li Landes in Europa.

Listes[modificar | redacter fonte]

Cité Land Habitantes Image
Tirana Flag of Albania.svg Albania 616.396 07Tirana Sheshi Skenderbej04.jpg
Andorra la Vella Flag of Andorra.svg Andorra 23.505 Andorra la Vella, Valira river.jpg
Jerevan Flag of Armenia.svg Armenia 1.201.322 Yerewan with Ararat.jpg
Vienna OsterreichAustria Austria 1.631.082 Stadtteile von Wien entlang der Donau (gesehen von Nordwesten).jpg
Bruxelles BelgiaBelgia Belgia 1.067.557 2007 07 Belgium Brussels 06 (cropped).jpg
Minsk Flag of Belarus.svg Bielorussia 1.921.861 Minsk Palast der Republik.JPG
Sarajevo Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnia e Herzegovina 304.065 Sarajevo Total View 1.JPG
Sofia Flag of Bulgaria.svg Bulgaria 1.237.891 Sofia-vitosha-kempinski.jpg
Zagreb Flag of Croatia.svg Croatia 779.145 Panorama Zagreb.jpg
Nicosia Flag of Cyprus.svg Cypria 276.410 Nicosia - Panorama from Shacolas Tower-2.jpg
Köbenhavn DaniaDania Dania 559.440 Christiansborg Slot.jpg
Tallinn Flag of Estonia.svg Estonia 403.505 Vanalinn Patkuli platvormilt 2013.jpg
Helsinki FinlandFinland Finland 620.982 Lutheran Cathedral Helsinki.jpg
Paris FrankreichFrancia Francia 2.153.600 Eiffel Tower from Place du Trocadéro.jpg
Tbilisi Flag of Georgia.svg Georgia 1.162.400 003 Tbilissi Nouvelle cathédrale Samebà, siège du patriarcat depuis 2006.JPG
Berlin GermaniaGermania Germania 3.459.396 Cityscape Berlin.jpg
Athina Flag of Greece.svg Grecia 664.046 Athens Acropolis.jpg
Madrid HispaniaHispania Hispania 3.165.235 Fachada frontal Museo del Prado.JPG
Budapest Flag of Hungary.svg Hungaria 1.702.297 Budapest Parliament amk.jpg
Dublin Flag of Ireland.svg Irland 506.211 Dublin View A.JPG
Reykjavík Flag of Iceland.svg Island 119.547 Reykjavík01.jpg
Roma ItalienItalia Italia 2.546.807 Roma Piazza Venezia.jpg
Astana Flag of Kazakhstan.svg Kazakstan 691.529 Central Downtown Astana 2.jpg
Riga Flag of Latvia.svg Latvia 727.578 Riga Dom-Düna.jpg
Vaduz Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein 5.109 Vaduz.jpg
Vilnius Flag of Lithuania.svg Lituania 553.904 Vilnius Gediminas tower.jpg
Luxemburg Flag of Luxembourg.svg Luxemburgia 91.857 Luxembourg BW 2016-09-15 14-36-51.jpg
Skopje Flag of North Macedonia.svg Macedonia 506.926 Stone bridge in Skopje.jpg
Valletta Flag of Malta.svg Malta 6.300 Valletta.jpg
Chișinău Flag of Moldova.svg Moldavia 800.600 Chisinau Center.jpg
Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco 32.965 MonacoLibreDeDroits.jpg
Amsterdam NederlandNederland Nederland 783.364 Amsterdam airphoto.jpg
Oslo Flag of Norway.svg Norvegia 634.463 Oslo rådhus 2009.jpg
Warszawa PoloniaPolonia Polonia 1.726.581 Warsaw - Royal Castle Square.jpg
Lisboa Flag of Portugal.svg Portugal 517.802 Escadaria de São Bento.jpg
Bucarest Flag of Hungary.svg Hungaria 1.931.838 Bucharest-Calea-Victoriei-Aerial-View.jpg
Moskwa RussiaRussia Russia 10.470.318 StBasile SpasskayaTower Red Square Moscow.hires.jpg
San Marino Flag of San Marino.svg San Marino 4.376 San Marino seconda torre.jpg
Beograd Flag of Serbia.svg Serbia 1.710.000 Belgrade iz balona.jpg
Podgorica Flag of North Macedonia.svg Macedonia 143.718 PodgoricaOverview.jpg
Bratislava SlovaciaSlovacia Slovacia 426.927 Bratislava 2007-6-26 41.jpg
Ljubljana Slovenia{Avise:3 Slovenia 278.638 Ljubljana Stadtzentrum 01.jpg
Stockholm SvediaSchweden Svedia 864.324 Stockholm old town 2002.jpg
Bern SvissiaSvissia Svissia 122.658 Berna, città vecchia, 02.JPG
Praha Republica TchecRepublica Tchec Republica Tchec 1.233.211 Hradschin Prag.jpg
Ankara Flag of Turkey.svg Turcia 4.100.000 Ankara Views.jpg
Kiev UkrainaUkraina Ukraina 2.700.000 Kyjiv sofienkathedrale.jpg
London Unit ReyatuUnit Reyatu Unit Reyatu 7.355.400 Tower Bridge London Feb 2006.jpg
Vaticano Flag of the Vatican City.svg Vaticano 842 St Peter's Square, Vatican City - April 2007.jpg