Liste de libres in Ido

De Wikipedia
Saltar por navigation Saltar por sercha

Ti-ci articul es un liste de omni libres scrit in, pri o traductet a Ido.

Litteratura[modificar | redacter fonte]

Ovres originali[modificar | redacter fonte]

Antologies[modificar | redacter fonte]

  • Antologio dil Idolinguo, Tomo I, 1908-1928 (diversa autori)

-- Kompilita da A. Juste (F/P) -- L13.00

  • Antologio dil Idolinguo, Tomo II, 1929-1949 (diversa autori)

-- Kompilita da A. Juste (F/P)

Ovres de Andreas Juste[modificar | redacter fonte]

  • Rinaldo. La serchado. Poemo hero-komika en 10 kanti. Unesma parto (1-6ma kanti). Kun historial e lingual komentaro da D-ro Herman Pilfender. Gilly 1962: /autoro/.
  • Rinaldo. Duesma parto (7-10ma kanti). Gilly 1962: /autoro/.
  • Soneti. Originale skribita per Ido. Hoting 1963: Sueda Ido-Federuro. 22 p.
  • A Couturat. Odo por l'aniversario di lua morto, 1914-1964. Originale skribita per Ido da A.J. Zürich 1966: Buchdruckerei Berichtaus. 20 p.
  • Pri tolero. Epistolo. Gilly 1971: autoro.
  • Epistolo V. Por respondar a verd akuzi. /Gilly 1972: autoro/. 9 p.
  • Pri tolero. Epistolo originale kompozit en Idolinguo. Zürich-Gilly 1972: «Suisa Ido-Buletino». 16 p.
  • La serchado. Poemo hero-komika en dek kanti. Originale skribita per Ido. Gilly 1972: edito dal autoro. 14 + 178 p.
  • Antologio dil Idolinguo 1908-1928. Kun introdukto da Tazio Carlevaro. Unesma tomo. Gilly 1973: autoro. 10 + 20+ 276 p.
  • La fabli dil Olda Korvo. /Zürich/ 1973: /ed. dal autoro e da damzelo Bosshard/. 34 p.
  • Epistolo sisesma. /Gilly/ 1973: autoro.
  • Du kanti de «La Serchado» originale kompozit en Idolinguo da A.J. Tradukita ad Angla e Franca linguo da B. Bishop e J. Houloux. /Gilly/ 1973: autoro.
  • Epistolo sepesma. Pri l'idista poeti (II). Originale skribita per Ido e dedikita a Sº Camiel de Cock. /Gilly/ 1974: autoro.8 p.
  • De divers instanti. Selektita poemi 1961-1974. /Gilly/ 1974: autoro.
  • Epistolo IX. Pri nia nuna jorni. A Futura Samideano. /Gilly/ 1976: autoro. p. 105-120.
  • Bunta garbo. Poemi quin tradukis ad Idolinguo A.J. Gilly 1978: autoro. 94 p.
  • Kontre la poluteri. O: laudi al aquo. /Gilly/ 1978: autoro.
  • Vitra perli. Originale kompozit en Idolinguo. /Gilly 1978: ed. dal autoro/.4+59 p.
  • Antologio dil Idolinguo. Tomo II. Kun linguala meditadi da A.J. Gilly 1979: autoro. 84+276 p.
  • Voci di saji. Poemi da divers autori tradukita aden Ido. /Gilly/ 1982: autoro. 4+60+8p.
  • Fabli di la pigo. Ilustrita da Miryam Juste. /Gilly/ 1983: autoro. 68 p.
  • Nova fabli. Gilly 1983: autoro.
  • La jaro. La 10 epistoli e la 5 satiri 1960-1980. Gilly /1984/: autoro. 18+154+72 p.
  • La renkontro. /Gilly/ 1985: autoro.
  • L'amforo. Poemi originale kompozit en Idolinguo 1962-1987. /Gilly 1987: autoro/.
  • Exterius/Juste, Andreas/: Epigrami. /Gilly/ 1993, Gislero.
  • Un parler d'amis. L'Ido-linguo, langue auxiliaire 1907-1995. /Gilly 1995: autoro/. 92 p.
  • Idala foliumi. Bellinzona: Editerio Hans Dubois 1998. 80 p. ISBN 88-87282-00-5

Scientie fiction[modificar | redacter fonte]

Infantil[modificar | redacter fonte]

Poemes[modificar | redacter fonte]

Racontas[modificar | redacter fonte]

Religion[modificar | redacter fonte]

Novelles[modificar | redacter fonte]

  • Rodi, A. Eduardo (2007) Narkotanti, Ponferrada: Editerio Krayono
  • Nova Horizonti
  • Skandalo en Roseringen, G. T. Romanin (2005)
  • La serchado
  • Rodi, Eduardo A. (2005) La Sucedanto, Ponferrada: Editerio Krayono
  • Harte, Bret (1916) La Furtita Sigaretuyo, Stockholm: Svenska Ido-Förbundet
  • Drake, Brian E. (2014) Sencesa bruiso,
  • Drake, Brian E. (2019) Sen kordeti, USA: The Oxford Rationalist
  • Drake, Brian E. (2019) Kurez, kurez, ocidero, USA: The Oxford Rationalist

Altri[modificar | redacter fonte]

  • "Dazlo", Goncalo Neves (2002)
  • "Lo mikra es bel", Goncalo Neves (2007)
  • "Guti de ombro e guti de lumo", Tiberio Madonna (2010)
  • "Kovrita voyo", Antonio Martínez (2011)
  • "Pensi", Tiberio Madonna (2011)
  • "Fantastikaji", Tiberio Madonna (2012)
  • "La tri suni", Tiberio Madonna (2012)

Traductiones[modificar | redacter fonte]

  • Corneille, Pierre (1926) Polyeuktos Martiro, Saint-Dié (Vosges): Imprimerio Xavier Sutter
  • La Princeto
  • Pinocchio
  • Romeo e Julieta
  • La Misterio di Valo Boscombe (Sir Arthur Conan Doyle, trad. David Weston)
  • Kolekturo de Rakonti da Le Grimm Traduktita da J. Houillon (1928)
  • Enoch Arden (Tennyson, trad. Lui Pasko)
  • Libraro di la klasika verki en ido: Charles Dickens kom stenografisto, da William J. Carlton, tradukita da Marcel Pesch, editita da Fred. Lagnel, 1925.
  • Proverbaro da Peuss
  • Partaka (2007) Citaji, Ponferrada: Editerio Krayono
  • Partaka (2013) Dicaji (Nova Ido-Proverbaro), Barcelona
  • Du Dramati da Lordo Dunsany: La ora pordo e La dei del monto (trad. Brian E. Drake)
  • La Dementulo (Kahlil Gibran, trad. Brian E. Drake)

Religion[modificar | redacter fonte]

  • La Evangelio segun Markus, trad. da Kevin Ford

Ovres linguistic[modificar | redacter fonte]

Essayos[modificar | redacter fonte]

  • Pri la Futura Developo di Lingui Nacionala e Lingui Konstruktita (Jacob)
  • The Problem of an International Auxiliary Language and Its Solution in Ido, da Luther H. Dyer
  • Neves, Gonçalo (2002) Nia justifiko: Esayo pri la existo-yuro di Ido, Lisboa: Editerio Sudo

Grammaticas[modificar | redacter fonte]

Libres por aprender[modificar | redacter fonte]

Dictionariums[modificar | redacter fonte]

  • Mil Vorti Ido (Jacob)
  • Lexiko di Nova Vorti (Camiel de Cock)
  • Ido-Vortaro (Cornioley), oficala vortaro di ULI. 1ma parto: a-antenalteso, 64pp, 1965 -- L4.00; 2ma parto: antenaro-basoto, 64pp, 1966 -- L4.00; 3ma parto: basparto-coenobium, 64pp, 1967 -- L4.00
  • Exercaro (de Beaufront)
  • Diccionario Ido-Español, por Manuel Escuder y Pedro Marcilla, 1964, Sociedad Idista Española
  • Dyer, L. H. (1924) English-Ido dictionary The International Language (Ido) Society of Great Britain
  • Dyer, L. H. (1924) Ido-English dictionary The International Language (Ido) Society of Great Britain
  • Jacob, Heinz ed Ilmari Federn. (1931) Taktiko-manualo por Ido-propago, Berlin: Editerio Ido-Centrale (Hermann Jacob).

Ovres scientic[modificar | redacter fonte]

Economic[modificar | redacter fonte]

  • Bankala relati duriva e barili neformala da Steve Walesch
  • Pekunio sen interesti ed inflaciono da Margrit Kennedy

Litteres[modificar | redacter fonte]

  • Mondo-koncepto individualista. Letro publika ad la laboristi di la ruro. Tradukita da Marcel Pesch en "Jurnalo internaciona en Ido."

Ligamentes extern[modificar | redacter fonte]