Liste de municipies del provincia de Avila

De Wikipedia
Saltar por navigation Saltar por sercha
Código
del INE
Nombre Población
(Avise:Población)[1]
Superficie
(km²)[2]
Mapa Escudo Núcleos (capital[3]en negrita) Partido
Judicial
[4]
Altitud
(msnm)[n. 1][5]
05001 Adanero Avise:Población 31,42 Adanero.svg Escudo de Adanero.svg Adanero, La Estación. n.º 1 910
05002 La Adrada Avise:Población 58,67 La Adrada municipality.svg Escudo de La Adrada.svg La Adrada n.º 2 624
05005 Albornos Avise:Población 17,10 Albornos.svg Escudo de Albornos.svg Albornos n.º 3 911
05007 Aldeanueva de Santa Cruz Avise:Población 8,48 Aldeanueva de Santa Cruz.svg Escudo de Aldeanueva de Santa cruz.svg Aldeanueva de Santa Cruz n.º 4 1162
05008 Aldeaseca Avise:Población 24,25 Aldeaseca.svg Escudo de Aldeaseca.svg Aldeaseca n.º 1 859
05010 La Aldehuela Avise:Población 17,15 La Aldehuela.svg Escudo de La Aldehuela.svg La Aldehuela, Los Molinos, Las Navas, El Rehoyo, Solanas del Carrascal, Las Solanillas. n.º 4 1068
05012 Amavida Avise:Población 15,02 Amavida.svg No coats of arms.svg Amavida, Pascual Muñoz n.º 3 1163
05013 El Arenal Avise:Población 27,08 El Arenal municipality.svg Escudo de El Arenal.svg El Arenal n.º 2 888
05014 Arenas de San Pedro Avise:Población 194,62 Arenas de San Pedro municipality.svg Escudo de Arenas de San Pedro (Ávila).svg Arenas de San Pedro, Hontanares, La Parra, Ramacastañas n.º 2 507
05015 Arevalillo Avise:Población 14,97 Arevalillo.svg No coats of arms.svg Arevalillo n.º 4 1130
05016 Arévalo Avise:Población 45,71 Arévalo.svg Escudo de Arévalo.svg Arévalo n.º 1 820
05017 Aveinte Avise:Población 12,84 Aveinte.svg No coats of arms.svg Aveinte n.º 3 1002
05018 Avellaneda Avise:Población 10,23 Avellaneda.svg Escudo de Avellaneda.svg Avellaneda n.º 4 1353
05019 Ávila Avise:Población 230,71 Ávila municipality.svg Escudo de Ávila.svg Ávila, Alamedilla del Berrocal, Aldea del Rey Niño, Bernuy-Salinero, Narrillos de San Leonardo, Urraca-Miguel, Brieva, Vicolozano. n.º 3 1131
05021 El Barco de Ávila Avise:Población 12,68 El Barco de Ávila.svg Escudo de El Barco de Ávila.svg El Barco de Ávila n.º 4 1004
05022 El Barraco Avise:Población 153,9 El Barraco.svg Escudo del Barraco.svg El Barraco, Arroyo de la Parra, Puente de la Gaznata, Las Cruceras, La Rinconada. n.º 3 1008
05023 Barromán Avise:Población 20,03 Barromán.svg Escudo de Barromán.svg Barromán n.º 1 800
05024 Becedas Avise:Población 32,20 Becedas.svg Escudo de Becedas.svg Becedas, Palacios de Becedas. n.º 4 1097
05025 Becedillas Avise:Población 19,86 Becedillas.svg No coats of arms.svg Becedillas, Casillas de Chicapierna n.º 4 1062
05026 Bercial de Zapardiel Avise:Población 17,31 Bercial de Zapardiel.svg Escudo de Bercial de Zapardiel.svg Bercial de Zapardiel n.º 1 807
05027 Las Berlanas Avise:Población 16,69 Las Berlanas.svg Escudo de Las Berlanas.svg Las Berlanas n.º 3 946
05029 Bernuy-Zapardiel Avise:Población 19,78 Bernuy-Zapardiel.svg No coats of arms.svg Bernuy-Zapardiel n.º 1 865
05030 Berrocalejo de Aragona Avise:Población 9,01 Berrocalejo de Aragona.svg No coats of arms.svg Berrocalejo de Aragona n.º 3 1092
05033 Blascomillán Avise:Población 39,60 Blascomillán.svg No coats of arms.svg Blascomillán, Bercimuelle, El Convento de Duruelo n.º 3 948
05034 Blasconuño de Matacabras Avise:Población 12,99 Blasconuño de Matacabras.svg No coats of arms.svg Blasconuño de Matacabras n.º 1 786
05035 Blascosancho Avise:Población 22,95 Blascosancho.svg No coats of arms.svg Blascosancho n.º 3 902
05036 El Bohodón Avise:Población 22,09 El Bohodón.svg Escudo de El Bohodón.svg El Bohodón n.º 1 883
05037 Bohoyo Avise:Población 73,87 Bohoyo.svg Escudo de Bohoyo.svg Bohoyo, Los Guijuelos, Navamediana, Navamojada. n.º 4 1139
05038 Bonilla de la Sierra Avise:Población 55,06 Bonilla de la Sierra.svg No coats of arms.svg Bonilla de la Sierra, Cabezas de Bonilla, Pajarejos, Rivera de Corneja. n.º 4 1077
05039 Brabos Avise:Población 18,35 Brabos.svg No coats of arms.svg Brabos, Horcajuelo. n.º 3 994
05040 Bularros Avise:Población 30,76 Bularros.svg No coats of arms.svg Bularros, Muñohierro, Villaverde. n.º 3 1169
05041 Burgohondo Avise:Población 55,34 Burgohondo.svg Escudo de Burgohondo.svg Burgohondo, Puente Nueva. n.º 3 847
05042 Cabezas de Alambre Avise:Población 11,8 Cabezas de Alambre.svg Escudo de Cabezas de Alambre.svg Cabezas de Alambre n.º 1 900
05043 Cabezas del Pozo Avise:Población 17,97 Cabezas del Pozo.svg No coats of arms.svg Cabezas del Pozo n.º 1 843
05044 Cabezas del Villar Avise:Población 110,07 Cabezas del Villar.svg No coats of arms.svg Cabezas del Villar, Rivillas de la Cañada. n.º 3 1048
05045 Cabizuela Avise:Población 19,17 Cabizuela.svg No coats of arms.svg Cabizuela n.º 1 884
05046 Canales Avise:Población 6,67 Canales.svg No coats of arms.svg Canales n.º 1 857
05047 Candeleda Avise:Población 213,91 Candeleda.svg Escudo de Candeleda.svg Candeleda, El Raso. n.º 2 429
05048 Cantiveros Avise:Población 14,37 Cantiveros.svg No coats of arms.svg Cantiveros n.º 1 875
05049 Cardeñosa Avise:Población 40,5 Cardeñosa.svg No coats of arms.svg Cardeñosa n.º 3 1105
05051 La Carrera Avise:Población 14,16 La Carrera.svg Escudo de La Carrera.svg La Carrera, Cereceda, Lancharejo, Navalmoro. n.º 4 1048
05052 Casas del Puerto Avise:Población 22,14 Casas del Puerto.svg No coats of arms.svg Casas del Puerto n.º 4 1174
05053 Casasola Avise:Población 18,36 Casasola.svg No coats of arms.svg Casasola, Duruelo. n.º 3 1310
05054 Casavieja Avise:Población 39,25 Casavieja municipality.svg Escudo de Casavieja.svg Casavieja n.º 2 538
05055 Casillas Avise:Población 11,96 Casillas municipality.svg Escudo de Casillas.svg Casillas n.º 2 1012
05056 Castellanos de Zapardiel Avise:Población 12,7 Castellanos de Zapardiel.svg No coats of arms.svg Castellanos de Zapardiel n.º 1 783
05057 Cebreros Avise:Población 137,47 Cebreros municipality.svg Escudo de Cebreros.svg Cebreros, El Quexigal, Santa Leonor, Zona del Pantano de San Juan. n.º 3 755
05058 Cepeda la Mora Avise:Población 31,40 Cepeda la Mora.svg No coats of arms.svg Cepeda la Mora n.º 4 1504
05059 Cillán Avise:Población 14,17 Cillán.svg No coats of arms.svg Cillán n.º 3 1211
05060 Cisla Avise:Población 20,31 Cisla.svg No coats of arms.svg Cisla n.º 1 853
05061 La Colilla Avise:Población 11,26 La Colilla.svg Escudo de La colilla.svg La Colilla n.º 3 1130
05062 Collado de Contreras Avise:Población 18,44 Collado de Contreras.svg Escudo de Collado de Contreras.svg Collado de Contreras n.º 1 917
05063 Collado del Mirón Avise:Población 4,84 Collado del Mirón municipality.svg Collado del Mirón.svg Collado del Mirón n.º 4 1166
05064 Constanzana Avise:Población 26,85 Constanzana.svg Escudo de Constanzana.svg Constanzana, Jaraices. n.º 1 890
05065 Crespos Avise:Población 31,92 Crespos.svg Escudo de Crespos.svg Crespos, Chaherrero, Pascualgrande. n.º 1 923
05066 Cuevas del Valle Avise:Población 19,17 Cuevas del Valle.svg Escudo de Cuevas del Valle.svg Cuevas del Valle n.º 2 842
05067 Chamartín Avise:Población 15,45 Chamartín.svg Escudo de Chamartin.svg Chamartín n.º 3 1197
05903 Diego del Carpio Avise:Población 33,81 Diego del Carpio.svg Escudo de Diego del Carpio.svg Diego del Carpio (Diego Álvaro, Carpio Medianero) n.º 4 1052
05069 Donjimeno Avise:Población 14,75 Donjimeno.svg Escudo de Donjimeno.svg Donjimeno n.º 1 883
05070 Donvidas Avise:Población 11,48 Donvidas.svg No coats of arms.svg Donvidas n.º 1 868
05072 Espinosa de los Caballeros Avise:Población 19,4 Espinosa de los Caballeros.svg No coats of arms.svg Espinosa de los Caballeros n.º 1 858
05073 Flores de Ávila Avise:Población 43,04 Flores de Ávila.svg No coats of arms.svg Flores de Ávila, El Ajo n.º 1 895
05074 Fontiveros Avise:Población 36,42 Fontiveros.svg No coats of arms.svg Fontiveros n.º 1 884
05075 Fresnedilla Avise:Población 24,53 Fresnedilla.svg No coats of arms.svg Fresnedilla n.º 2 622
05076 El Fresno Avise:Población 12,63 El Fresno.svg Escudo de El Fresno.svg El Fresno, El Merino.[6] n.º 3 1074
05077 Fuente el Saúz Avise:Población 9,81 Fuente el Saúz.svg Escudo de Fuente el Sauz.svg Fuente el Saúz n.º 1 876
05078 Fuentes de Año Avise:Población 20,01 Fuentes de Año.svg No coats of arms.svg Fuentes de Año n.º 1 822
05079 Gallegos de Altamiros Avise:Población 20,47 Gallegos de Altamiros.svg No coats of arms.svg Gallegos de Altamiros (Gallegos, Altamiros) n.º 3 1255
05080 Gallegos de Sobrinos Avise:Población 43,27 Gallegos de Sobrinos.svg No coats of arms.svg Gallegos de Sobrinos, Blascojimeno. n.º 3 1174
05081 Garganta del Villar Avise:Población 18,19 Garganta del Villar.svg No coats of arms.svg Garganta del Villar n.º 4 1463
05082 Gavilanes Avise:Población 29,16 Gavilanes.svg Escudo de Gavilanes (Ávila).svg Gavilanes n.º 2 678
05083 Gemuño Avise:Población 17,19 Gemuño.svg No coats of arms.svg Gemuño n.º 3 1103
05085 Gil García Avise:Población 15,45 Gil García.svg No coats of arms.svg Gil García n.º 4 1144
05084 Gilbuena Avise:Población 15,13 Gilbuena.svg No coats of arms.svg Gilbuena n.º 4 1062
05086 Gimialcón Avise:Población 19,05 Gimialcón.svg No coats of arms.svg Gimialcón n.º 1 948
05087 Gotarrendura Avise:Población 10,63 Gotarrendura.svg No coats of arms.svg Gotarrendura n.º 3 930
05088 Grandes y San Martín Avise:Población 11,59 Grandes y San Martín.svg No coats of arms.svg Grandes, San Martín de las Cabezas. n.º 3 1005
05089 Guisando Avise:Población 37,38 Guisando.svg Escudo de Guisando (Ávila).svg Guisando n.º 2 760
05090 Gutierre-Muñoz Avise:Población 22,15 Gutierre-Muñoz.svg No coats of arms.svg Gutierre-Muñoz n.º 1 885
05092 Hernansancho Avise:Población 19,38 Hernansancho.svg No coats of arms.svg Hernansancho n.º 3 900
05093 Herradón de Pinares Avise:Población 48,40 Herradón de Pinares.svg No coats of arms.svg El Herradón, La Cañada, Navalgrande o Canto del Pico. n.º 3 924
05094 Herreros de Suso Avise:Población 21,53 Herreros de Suso.svg Escudo de Herreros de Suso (Ávila).svg Herreros de Suso n.º 3 1009
05095 Higuera de las Dueñas Avise:Población 35,18 Higuera de las Dueñas.svg Escudo de Higuera de las Dueñas.svg Higuera de las Dueñas n.º 2 634
05096 La Hija de Dios Avise:Población 12,50 La Hija de Dios.svg No coats of arms.svg La Hija de Dios n.º 3 1179
05097 La Horcajada Avise:Población 46,52 La Horcajada.svg Escudo de La Horcajada.svg La Horcajada, Encinares, El Hoyo, Riofraguas. n.º 4 1033
05099 Horcajo de las Torres Avise:Población 47,32 Horcajo de las Torres.svg Escudo de Horcajo de las Torres.svg Horcajo de las Torres n.º 1 820
05100 El Hornillo Avise:Población 24,22 El Hornillo.svg Escudo de El Hornillo.svg El Hornillo n.º 2 748
05102 El Hoyo de Pinares Avise:Población 80,51 El Hoyo de Pinares.svg Escudo de El Hoyo de Pinares.svg El Hoyo de Pinares n.º 3 850
05101 Hoyocasero Avise:Población 52,48 Hoyocasero municipality.svg Hoyocasero.svg Hoyocasero n.º 3 1348
05103 Hoyorredondo Avise:Población 17,22 Hoyorredondo.svg No coats of arms.svg Hoyorredondo, La Alameda, La Carrera, Las Casas del Camino, Las Casillas, El Castillo. n.º 4 1038
05106 Hoyos de Miguel Muñoz Avise:Población 11,87 Hoyos de Miguel Muñoz.svg No coats of arms.svg Hoyos de Miguel Muñoz n.º 4 1534
05104 Hoyos del Collado Avise:Población 9,88 Hoyos del Collado.svg No coats of arms.svg Hoyos del Collado n.º 4 1474
05105 Hoyos del Espino Avise:Población 52,92 Hoyos del Espino.svg Escudo de Hoyos del Espino.svg Hoyos del Espino n.º 4 1484
05107 Hurtumpascual Avise:Población 18,61 Hurtumpascual.svg No coats of arms.svg Hurtumpascual, Viñegra de la Sierra, Gamonal de la Sierra. n.º 3 1170
05108 Junciana Avise:Población 15,02 Junciana.svg No coats of arms.svg Junciana, Barrio Chico[6] n.º 4 994
05109 Langa Avise:Población 24,45 Langa municipality.svg Langa.svg Langa n.º 1 865
05110 Lanzahíta Avise:Población 33,67 Lanzahíta.svg Escudo de Lanzahita.svg Lanzahíta n.º 2 448
05112 El Losar del Barco Avise:Población 17,46 El Losar del Barco.svg No coats of arms.svg El Losar del Barco, El Barquillo, Casa de la Vega, Navamorisca. n.º 4 1009
05113 Los Llanos de Tormes Avise:Población 19,54 Los Llanos de Tormes municipality.svg Escudo de Los Llanos de Tormes.svg Los Llanos de Tormes, Hermosillo. n.º 4 1053
05114 Madrigal de las Altas Torres Avise:Población 106,8 Madrigal de las Altas Torres.svg Coat of Arms of Madrigal de las Altas Torres.svg Madrigal de las Altas Torres, Villar de Matacabras. n.º 1 809
05115 Maello Avise:Población 65,34 Maello.svg Escudo de Maello.svg Maello, Coto de Puente Viejo, Dehesa de Pancorbo, La Fontanilla, El Monte, Pinar de Puenteviejo, Prado Encinas. n.º 3 1024
05116 Malpartida de Corneja Avise:Población 19,07 Malpartida de Corneja.svg No coats of arms.svg Malpartida de Corneja n.º 4 1019
05117 Mamblas Avise:Población 24,04 Mamblas.svg Escudo de Mamblas.svg Mamblas n.º 1 819
05118 Mancera de Arriba Avise:Población 17,59 Mancera de Arriba.svg No coats of arms.svg Mancera de Arriba n.º 3 934
05119 Manjabálago Avise:Población 17,01 Manjabálago.svg Escudo de Manjabálago y Ortigosa de Rioalmar.svg Manjabálago, Ortigosa de Rioalmar.</small nº 3 1276
05120 Marlín Avise:Población 6,39 Marlín.svg No coats of arms.svg Marlín n.º 3 1203
05121 Martiherrero Avise:Población 22,79 Martiherrero.svg No coats of arms.svg Martiherrero n.º 3 1230
05122 Martínez Avise:Población 18,06 Martínez.svg No coats of arms.svg Martínez, Montalvo, La Estrella. n.º 4 1094
05123 Mediana de Voltoya Avise:Población 18,38 Mediana de Voltoya.svg No coats of arms.svg Mediana de Voltoya n.º 3 1109
05124 Medinilla Avise:Población 28,88 Medinilla.svg No coats of arms.svg Medinilla n.º 4 1066
05125 Mengamuñoz Avise:Población 11,75 Mengamuñoz.svg Escudo de Mengamuñoz.svg Mengamuñoz n.º 3 1312
05126 Mesegar de Corneja Avise:Población 10,29 Mesegar de Corneja.svg Escudo de Mesegar de Corneja.svg Mesegar de Corneja n.º 4 1018
05127 Mijares Avise:Población 46,96 Mijares.svg Escudo de Mijares.svg Mijares, Nogalillo, Pinosa[6] n.º 2 848
05128 Mingorría Avise:Población 30,69 Mingorría.svg No coats of arms.svg Mingorría, Zorita de los Molinos n.º 3 1032
05129 El Mirón Avise:Población 31,08 El Mirón.svg No coats of arms.svg El Mirón, Aldealabad del Mirón. n.º 4 1258
05130 Mironcillo Avise:Población 15,23 Mironcillo.svg No coats of arms.svg Mironcillo n.º 3 1122
05131 Mirueña de los Infanzones Avise:Población 31,21 Mirueña de los Infanzones municipality.svg Escudo de Mirueña de los Infanzones.svg Mirueña de los Infanzones n.º 3 1110
05132 Mombeltrán Avise:Población 49,92 Mombeltrán.svg Escudo de Mombeltrán.svg Mombeltrán, La Higuera. n.º 2 635
05133 Monsalupe Avise:Población 17,70 Monsalupe.svg No coats of arms.svg Monsalupe n.º 3 1002
05134 Moraleja de Matacabras Avise:Población 14,93 Moraleja de Matacabras.svg No coats of arms.svg Moraleja de Matacabras n.º 1 783
05135 Muñana Avise:Población 33,61 Muñana.svg Escudo de Muñana.svg Muñana, Muñez. n.º 3 1169
05136 Muñico Avise:Población 13,28 Muñico.svg Escudo de Muñico.svg Muñico, Rinconada. n.º 3 1088
05138 Muñogalindo Avise:Población 18,77 Muñogalindo.svg Escudo de Muñogalindo.svg Muñogalindo, Salobralejo. n.º 3 1128
05139 Muñogrande Avise:Población 16,16 Muñogrande.svg No coats of arms.svg Muñogrande, Castilblanco. n.º 3 941
05140 Muñomer del Peco Avise:Población 10,09 Muñomer del Peco.svg Escudo de Muñomer del Peco.svg Muñomer del Peco n.º 1 895
05141 Muñopepe Avise:Población 6,02 Muñopepe.svg No coats of arms.svg Muñopepe n.º 3 1118
05142 Muñosancho Avise:Población 19,72 Muñosancho.svg No coats of arms.svg Muñosancho, Villamayor. n.º 1 905
05143 Muñotello Avise:Población 19,94 Muñotello.svg No coats of arms.svg Muñotello n.º 3 1152
05144 Narrillos del Álamo Avise:Población 29,35 Narrillos del Álamo.svg Escudo de Narrillos del Álamo.svg Narrillos del Álamo, El Álamo, Mercadillo, Ventosa de la Cuesta. n.º 4 1116
05145 Narrillos del Rebollar Avise:Población 17,41 Narrillos del Rebollar.svg No coats of arms.svg Narrillos del Rebollar, Benitos. n.º 3 1378
05149 Narros de Saldueña Avise:Población 9,44 Narros de Saldueña.svg Escudo de Narros de Saldueña.svg Narros de Saldueña n.º 1 899
05147 Narros del Castillo Avise:Población 33,61 Narros del Castillo.svg No coats of arms.svg Narros del Castillo n.º 1 956
05148 Narros del Puerto Avise:Población 10,37 Narros del Puerto.svg Escudo NarrosDelPuerto.svg Narros del Puerto n.º 3 1150
05152 Nava de Arévalo Avise:Población 58,26 Nava de Arévalo.svg No coats of arms.svg Nava de Arévalo, Magazos, Noharre, Palacios Rubios, Vinaderos. n.º 1 864
05153 Nava del Barco Avise:Población 29,37 Nava del Barco.svg No coats of arms.svg Nava del Barco n.º 4 1143
05151 Navacepedilla de Corneja Avise:Población 29,50 Navacepedilla de Corneja.svg Escudo de Navacepedilla de Corneja.svg Navacepedilla de Corneja, Garganta de los Hornos. n.º 4 1255
05154 Navadijos Avise:Población 19,85 Navadijos.svg Escudo de Navadijos.svg Navadijos n.º 4 1520
05155 Navaescurial Avise:Población 35,31 Navaescurial.svg No coats of arms.svg Navaescurial, El Barrio, Las Marías, Zapata. n.º 4 1211
05156 Navahondilla Avise:Población 22,07 Navahondilla.svg Escudo de Navahondilla.svg Navahondilla, Aleguillas, Cañada Real, Navahonda, Navapark, Pinar del Valle, Prados Morenos. n.º 2 740
05157 Navalacruz Avise:Población 49,89 Navalacruz.svg Escudo de Navalacruz (Ávila).svg Navalacruz n.º 3 1238
05158 Navalmoral de la Sierra Avise:Población 43,35 Navalmoral.svg Escudo de Navalmoral de la Sierra.svg Navalmoral n.º 3 1042
05159 Navalonguilla Avise:Población 90,75 Navalonguilla.svg No coats of arms.svg Navalonguilla, Navalguijo. n.º 4 1185
05160 Navalosa Avise:Población 30,00 Navalosa.svg Escudo de Navalosa.svg Navalosa n.º 3 1304
05161 Navalperal de Pinares Avise:Población 49,83 Navalperal de Pinares.svg Escudo de Navalperal de Pinares (Ávila).svg Navalperal de Pinares n.º 3 1284
05162 Navalperal de Tormes Avise:Población 60,96 Navalperal de Tormes.svg Escudo de Navalperal de Tormes.svg Navalperal de Tormes, Ortigosa de Tormes. n.º 4 1301
05163 Navaluenga Avise:Población 73,53 Navaluenga.svg No coats of arms.svg Navaluenga, El Rincón, La Chinita, Navapalva, El Quejigo, Camino de la Cabrera, La Viña. n.º 3 763
05164 Navaquesera Avise:Población 9,16 Navaquesera.svg No coats of arms.svg Navaquesera n.º 3 1509
05165 Navarredonda de Gredos Avise:Población 78,81 Navarredonda de Gredos.svg Escudo de Navarredonda de Gredos.svg Navarredonda de Gredos, Ávila. n.º 4 1523
05166 Navarredondilla Avise:Población 20,27 Navarredondilla.svg No coats of arms.svg Navarredondilla n.º 3 1132
05167 Navarrevisca Avise:Población 39,99 Navarrevisca.svg Escudo de Navarrevisca.svg Navarrevisca n.º 3 1129
05168 Las Navas del Marqués Avise:Población 97,93 Las Navas del Marqués.svg Escudo de Las Navas del Marqués.svg Las Navas del Marqués, Ciudad Ducal, La Estación. n.º 3 1296
05169 Navatalgordo Avise:Población 20,09 Navatalgordo.svg Escudo de Navatalgordo.svg Navatalgordo, Morisco. n.º 3 1262
05170 Navatejares Avise:Población 11,08 Navatejares.svg No coats of arms.svg Navatejares, Cabezas Altas, Cabezas Bajas[6] n.º 4 1043
05171 Neila de San Miguel Avise:Población 7,89 Neila de San Miguel.svg No coats of arms.svg Neila de San Miguel n.º 4 1164
05172 Niharra Avise:Población 11,28 Niharra.svg Escudo de Niharra.svg Niharra n.º 3 1088
05173 Ojos-Albos Avise:Población 43,13 Ojos-Albos.svg No coats of arms.svg Ojos-Albos n.º 3 1225
05174 Orbita Avise:Población 14,39 Orbita.svg No coats of arms.svg Orbita n.º 1 865
05175 El Oso Avise:Población 18,49 El Oso.svg No coats of arms.svg El Oso n.º 3 893
05176 Padiernos Avise:Población 36,99 Padiernos.svg Escudo de Padiernos.svg Padiernos, Aldealabad, Muñochas. n.º 3 1103
05177 Pajares de Adaja Avise:Población 23,24 Pajares de Adaja.svg Escudo de Pajares de Adaja.svg Pajares de Adaja n.º 1 878
05178 Palacios de Goda Avise:Población 52,99 Palacios de Goda.svg Escudo de Palacios de Goda.svg Palacios de Goda, Tornadizos de Arévalo. n.º 1 818
05179 Papatrigo Avise:Población 21,00 Papatrigo.svg No coats of arms.svg Papatrigo n.º 1 889
05180 El Parral Avise:Población 10,89 El Parral.svg No coats of arms.svg El Parral n.º 3 1049
05181 Pascualcobo Avise:Población 16,14 Pascualcobo.svg No coats of arms.svg Pascualcobo n.º 4 1069
05182 Pedro Bernardo Avise:Población 69,01 Pedro Bernardo.svg Escudo de Pedro Bernardo.svg Pedro Bernardo n.º 2 801
05183 Pedro-Rodríguez Avise:Población 14,08 Pedro-Rodríguez.svg Escudo de Pedro Rodriguez.svg Pedro-Rodríguez n.º 1 876
05184 Peguerinos Avise:Población 87,01 Peguerinos.svg Escudo de Peguerinos (Ávila).svg Peguerinos, Hoyo de la Guija. n.º 3 1351
05185 Peñalba de Ávila Avise:Población 23,52 Peñalba de Ávila.svg No coats of arms.svg Peñalba de Ávila, Pinar de Navares. n.º 3 1073
05186 Piedrahíta Avise:Población 28,67 Piedrahíta.svg Escudo de Piedrahita.svg Piedrahíta, La Almohalla, La Cañada, Casas de Sebastián Pérez, Pesquera, El Soto. n.º 4 1060
05187 Piedralaves Avise:Población 55,25 Piedralaves.svg Escudo de Piedralaves.svg Piedralaves n.º 2 717
05188 Poveda Avise:Población 6,51 Poveda.svg No coats of arms.svg Poveda n.º 3 1201
05189 Poyales del Hoyo Avise:Población 3,38 Poyales del Hoyo.svg No coats of arms.svg Poyales del Hoyo n.º 2 548
05190 Pozanco Avise:Población 11,07 Pozanco.svg No coats of arms.svg Pozanco n.º 3 915
05191 Pradosegar Avise:Población 11,29 Pradosegar.svg No coats of arms.svg Pradosegar, Barrio de Arriba, Barrio del Medio. n.º 3 1178
05192 Puerto Castilla Avise:Población 43,28 Puerto Castilla.svg No coats of arms.svg Puerto Castilla, Santiago de Aravalle. n.º 4 1168
05193 Rasueros Avise:Población 40,66 Rasueros.svg No coats of arms.svg Rasueros, San Cristóbal de Trabancos. n.º 1 832
05194 Riocabado Avise:Población 19,77 Riocabado.svg Escudo de Riocabado.svg Riocabado, Pascualcobo. n.º 3 906
05195 Riofrío Avise:Población 65,53 Riofrío.svg Escudo de Riofrio.svg Riofrío, Cabañas, Escalonilla. n.º 3 1182
05196 Rivilla de Barajas Avise:Población 24,38 Rivilla de Barajas.svg No coats of arms.svg Rivilla de Barajas, Palacio de Castronuevo. n.º 1 901
05197 Salobral Avise:Población 7,55 Salobral.svg No coats of arms.svg Salobral n.º 3 1084
05198 Salvadiós Avise:Población 20,38 Salvadiós.svg No coats of arms.svg Salvadiós n.º 1 951
05199 San Bartolomé de Béjar Avise:Población 16,49 San Bartolomé de Béjar.svg No coats of arms.svg San Bartolomé de Béjar n.º 4 1114
05200 San Bartolomé de Corneja Avise:Población 7,36 San Bartolomé de Corneja.svg No coats of arms.svg San Bartolomé de Corneja, Palacios de Corneja. n.º 4 991
05201 San Bartolomé de Pinares Avise:Población 74,49 San Bartolomé de Pinares municipality.svg Escudo de San Bartolomé de Pinares.svg San Bartolomé de Pinares n.º 3 1039
05206 San Esteban de los Patos Avise:Población 10,36 San Esteban de los Patos.svg No coats of arms.svg San Esteban de los Patos n.º 3 1117
05208 San Esteban de Zapardiel Avise:Población 12,99 San Esteban de Zapardiel.svg No coats of arms.svg San Esteban de Zapardiel n.º 1 781
05207 San Esteban del Valle Avise:Población 39,35 San Esteban del Valle municipality.svg Escudo de San Esteban del Valle.svg San Esteban del Valle n.º 2 806
05209 San García de Ingelmos Avise:Población 38,08 San García de Ingelmos.svg No coats of arms.svg San García de Ingelmos n.º 3 1066
05901 San Juan de Gredos Avise:Población 95,91 San Juan de Gredos.svg Escudo de San Juan de Gredos.svg Navacepeda de Tormes, San Bartolomé de Tormes, Herguijuela. n.º 4 1348
05210 San Juan de la Encinilla Avise:Población 17,38 San Juan de la Encinilla.svg No coats of arms.svg San Juan de la Encinilla, San Juan Bautista. n.º 3 910
05211 San Juan de la Nava Avise:Población 60,78 San Juan de la Nava.svg Escudo de San Juan de la Nava (Ávila).svg San Juan de la Nava, Calas del Burguillo. n.º 3 1117
05212 San Juan del Molinillo Avise:Población 35,79 San Juan del Molinillo.svg No coats of arms.svg San Juan del Molinillo, Navandrinal, Villarejo. n.º 3 1140
05213 San Juan del Olmo Avise:Población 30,52 San Juan del Olmo.svg No coats of arms.svg San Juan del Olmo n.º 3 1282
05214 San Lorenzo de Tormes Avise:Población 14,50 San Lorenzo de Tormes.svg Escudo de San Lorenzo de Tormes.svg San Lorenzo de Tormes, Vallehondo. n.º 4 1030
05215 San Martín de la Vega del Alberche Avise:Población 50,48 San Martín de la Vega del Alberche.svg No coats of arms.svg San Martín de la Vega del Alberche n.º 4 1517
05216 San Martín del Pimpollar Avise:Población 45,64 San Martín del Pimpollar.svg No coats of arms.svg San Martín del Pimpollar, Navalsauz. n.º 4 1335
05217 San Miguel de Corneja Avise:Población 6,84 San Miguel de Corneja.svg Escudo de San Miguel de Corneja.svg San Miguel de Corneja n.º 4 1059
05218 San Miguel de Serrezuela Avise:Población 34,75 San Miguel de Serrezuela.svg No coats of arms.svg San Miguel de Serrezuela n.º 4 1097
05219 San Pascual Avise:Población 18,61 San Pascual.svg No coats of arms.svg San Pascual n.º 1 881
05220 San Pedro del Arroyo Avise:Población 18,55 San Pedro del Arroyo.svg No coats of arms.svg San Pedro del Arroyo, Morañuela n.º 3 935
05231 San Vicente de Arévalo Avise:Población 16,12 San Vicente de Arévalo.svg Escudo de San Vicente de Arévalo.svg San Vicente de Arévalo n.º 1 877
05204 Sanchidrián Avise:Población 26,60 Sanchidrián municipality.svg Escudo de Sanchidrián.svg Sanchidrián, La Estación. n.º 3 922
05205 Sanchorreja Avise:Población 35,32 Sanchorreja.svg Escudo de Sanchorreja (Ávila).svg Sanchorreja n.º 3 1310
05222 Santa Cruz de Pinares Avise:Población 41,37 Santa Cruz de Pinares.svg Escudo Santa Cruz de Pinares.svg Santa Cruz de Pinares n.º 3 1010
05221 Santa Cruz del Valle Avise:Población 29,62 Santa Cruz del Valle.svg No coats of arms.svg Santa Cruz del Valle n.º 2 724
05226 Santa María de los Caballeros Avise:Población 22,40 Santa María de los Caballeros.svg No coats of arms.svg Santa María de los Caballeros, Carrascalejo, Collado, Los Cuartos, Navarregadilla n.º 4 1037
05224 Santa María del Arroyo Avise:Población 11,13 Santa María del Arroyo.svg No coats of arms.svg Santa María del Arroyo n.º 3 1152
05225 Santa María del Berrocal Avise:Población 28,34 Santa María del Berrocal.svg Escudo de Santa María del Berrocal.svg Santa María del Berrocal, Navahermosa de Corneja, Valdemolinos. n.º 4 1048
05902 Santa María del Cubillo Avise:Población 65,77 Santa María del Cubillo.svg Escudo de Santa Maria del Cubillo.svg Aldeavieja, Blascoeles. n.º 3 1206
05227 Santa María del Tiétar Avise:Población 11,95 Santa María del Tiétar.svg Escudo de Santa María del Tiétar.svg Santa María del Tiétar n.º 2 697
05228 Santiago del Collado Avise:Población 42,69 Santiago del Collado.svg No coats of arms.svg Santiago del Collado, Casas de Navancuerda, El Collado, La Lastra, Navalmahillo, Navamuñana, Nogal, Santiuste, Valdelagun, Zarzal, La Venta del Alto. n.º 4 1224
05904 Santiago de Tormes Avise:Población 68,45 Santiago del Tormes.svg No coats of arms.svg Aliseda de Tormes, Cardedal, Horcajo de la Ribera, La Lastra del Cano, Lastrilla, Navasequilla. n.º 4 1125
05229 Santo Domingo de las Posadas Avise:Población 13,34 Santo Domingo de las Posadas.svg No coats of arms.svg Santo Domingo de las Posadas n.º 3 928
05230 Santo Tomé de Zabarcos Avise:Población 8,42 Santo Tomé de Zabarcos.svg Escudo de Santo Tomé de Zabarcos.svg Santo Tomé de Zabarcos n.º 3 959
05232 La Serrada Avise:Población 7,28 La Serrada.svg No coats of arms.svg La Serrada n.º 3 1106
05233 Serranillos Avise:Población 18,39 Serranillos.svg Escudo de Serranillos.svg Serranillos n.º 3 1220
05234 Sigeres Avise:Población 13,70 Sigeres.svg No coats of arms.svg Sigeres n.º 3 962
05235 Sinlabajos Avise:Población 20,07 Sinlabajos.svg No coats of arms.svg Sinlabajos n.º 1 827
05236 Solana de Ávila Avise:Población 68,37 Solana de Ávila.svg No coats of arms.svg Solana de Ávila, Los Loros, Casas del Rey, Mazalinos, Los Narros, Santa Lucía de la Sierra, Serranía, Tremedal, La Zarza. n.º 4 1148
05237 Solana de Rioalmar Avise:Población 37,14 Solana de Rioalmar.svg Escudo de Solana de Rioalmar.svg Solana de Rioalmar n.º 3 1120
05238 Solosancho Avise:Población 52,01 Solosancho.svg Escudo de Solosancho.svg Solosancho, Baterna, Robledillo, Villaviciosa n.º 3 1118
05239 Sotalbo Avise:Población 90,46 Sotalbo.svg Escudo de Sotalbo.svg Sotalbo, Bandadas, Palacio, Riatas. n.º 3 1155
05240 Sotillo de la Adrada Avise:Población 43,26 Sotillo de la Adrada municipality.svg Escudo de Sotillo de la Adrada.svg Sotillo de la Adrada, Las Lastras, Fuente de la Salud. n.º 2 635
05241 El Tiemblo Avise:Población 75,59 El Tiemblo.svg Escudo de El Tiemblo.svg El Tiemblo, La Atalaya, Cerro Guisando, Poblado de Burguillo, Piquer, Puente Nuevo. n.º 3 685
05242 Tiñosillos Avise:Población 27,25 Tiñosillos.svg Escudo de Tiñosillos.svg Tiñosillos n.º 1 867
05243 Tolbaños Avise:Población 52,01 Tolbaños.svg Escudo de Tolbaños.svg Tolbaños, Cortos, Escalonilla, Gallegos de San Vicente, Saornil de Voltoya, Venta de San Vicente, La Alameda. n.º 3 1139
05244 Tormellas Avise:Población 9,22 Tormellas.svg No coats of arms.svg Tormellas, Navamures. n.º 4 1063
05245 Tornadizos de Ávila Avise:Población 95,47 Tornadizos de Ávila.svg Escudo de Tornadizos de Ávila.svg Tornadizos de Ávila n.º 3 1191
05247 La Torre Avise:Población 58,41 La Torre.svg No coats of arms.svg La Torre, Balbarda, Blacha, Guareña, Oco, Sanchicorto. n.º 3 1129
05246 Tórtoles Avise:Población 20,78 Tórtoles.svg No coats of arms.svg Tórtoles n.º 4 1267
05249 Umbrías Avise:Población 11,69 Umbrías.svg No coats of arms.svg Umbrías, Canaleja, Casas de Maripedro, Casas del Abad, Hustias, Retuerta, Venta de Veguillas n.º 4 1083
05251 Vadillo de la Sierra Avise:Población 46,15 Vadillo de la Sierra.svg No coats of arms.svg Vadillo de la Sierra n.º 3 1349
05252 Valdecasa Avise:Población 21,76 Valdecasa.svg No coats of arms.svg Valdecasa, Pasarilla del Rebollar. n.º 3 1366
05253 Vega de Santa María Avise:Población 18,18 Vega de Santa María.svg Escudo de Vega de Santa María.svg Vega de Santa María n.º 3 942
05254 Velayos Avise:Población 20,45 Velayos.svg Escudo de Velayos.svg Velayos n.º 3 933
05256 Villaflor Avise:Población 18,48 Villaflor municipality.svg Escudo de Villaflor.svg Villaflor n.º 3 977
05257 Villafranca de la Sierra Avise:Población 39,34 Villafranca de la Sierra.svg Escudo de Villafranca de la sierra.svg Villafranca de la Sierra, La Ribera. n.º 4 1105
05905 Villanueva de Ávila Avise:Población 21,20 Villanueva de Ávila.svg Escudo de Villanueva de Ávila.svg Villanueva de Ávila, Los Hermanos, Navahondilla. n.º 3 1059
05258 Villanueva de Gómez Avise:Población 21,10 Villanueva de Gómez.svg Escudo de Villanueva de Gómez.svg Villanueva de Gómez n.º 1 890
05259 Villanueva del Aceral Avise:Población 17,57 Villanueva del Aceral.svg No coats of arms.svg Villanueva del Aceral n.º 1 843
05260 Villanueva del Campillo Avise:Población 45,99 Villanueva del Campillo.svg No coats of arms.svg Villanueva del Campillo n.º 4 1450
05261 Villar de Corneja Avise:Población 6,88 Villar de Corneja.svg No coats of arms.svg Villar de Corneja n.º 4 997
05262 Villarejo del Valle Avise:Población 41,6 Villarejo del Valle.svg Escudo de Villarejo del Valle.svg Villarejo del Valle n.º 2 822
05263 Villatoro Avise:Población 56,02 Villatoro.svg Escudo de Villatoro (Ávila).svg Villatoro n.º 3 1183
05264 Viñegra de Moraña Avise:Población 10,25 Viñegra de Moraña.svg No coats of arms.svg Viñegra de Moraña n.º 1 906
05265 Vita Avise:Población 16,59 Vita.svg Escudo de Vita.svg Vita n.º 3 991
05266 Zapardiel de la Cañada Avise:Población 40,33 Zapardiel de la Cañada.svg Coat of arms of Zapardiel de la Cañada.svg Zapardiel de la Cañada, Castellanos de la Cañada,[6] Serranos de la Torre[6] n.º 4 1144
05267 Zapardiel de la Ribera Avise:Población 43,88 Zapardiel de la Ribera.svg No coats of arms.svg Zapardiel de la Ribera, La Angostura. n.º 4 1349

Notas[modificar | redacter fonte]

  1. Datos obtenidos de la página correspondiente a la capital de cada municipio en la web de la Agencia Estatal de Meteorología, con datos obtenidos del Nomenclátor del Instituto Geográfico Nacional.

Referenties[modificar | redacter fonte]

Avise:Listaref

  1. Población de acuerdo a los datos del padrón continuo del INE para el año Avise:Población
  2. Avise:Cita web
  3. Avise:Cita web
  4. Avise:Cita web
  5. Avise:Cita web
  6. 6.0 6.1 6.2 6.3 6.4 6.5 0 habitantes en 2012